İç Mimari Dekorasyon Stilleri

Ağustos 15, 2023

 

Bu İç Mimari Dekorasyon Stilleri İçerinden Hangisi Sizin İçin En Uygunu?

Tasarımcıların modern, maksimalist, çağdaş ve daha fazlası ile ne anlatmak istediğini merak ediyorsanız, bu yazımızda tüm detayları bulabilirsiniz!

Popüler olan her bir iç mimari stili tanımak kafa karıştırıcı olabilir. Öyleyse, iç mimari dekorasyon stilleri hakkında bilmeniz gereken şeyleri ve ayrıca istediğiniz görünümü elde etmek için hangi mobilya yada dekorasyon ürünlerine ihtiyacınız olduğunu size kısaca özetleyelim.

Çağdaş

Günümüzde popüler olan herhangi bir tasarım öğesi veya tarzı. Günümüze ait veya şu anda meydana gelen ürünler çağdaş olarak kabul edilebilir. Yani, o ana ait gibi görünen bir tasarım istiyorsanız, çağdaş  tarz tam size göre demektir.

Şık formlar, sade mobilyalar ve pratik ürünler şu anda trend olan özelliklerden bazıları. Metalik spotlar ve aksesuarlar, pürüzsüz yüzeyler, konforlu ve düzenli yaşam alanları.

 

İskandinav

Kim İskandinav estetiğini sevmez ki? IKEA’da alışveriş yapmak için çok fazla zaman harcayanlardan biriyseniz, bu İskandinav esintili görünüm tam size göre. Danimarka, İsveç ve Norveç gibi İskandinav ülkelerinden gelen İskandinav tarzı, sadeliği ve işlevselliği en iyi şekilde benimser.

Gevrek beyaz duvarlar, sıcak odunsu dokular ve bol miktarda doğal ışık, rahat ve sıcak bir atmosfer yaratmak için çağdaş mobilyalarla birleştiğinde mükemmel İskandinav tarzını ortaya çıkartır.

Eklektik

Daha az geleneksel bir şey mi istiyorsunuz? Kendilerini ifade etmekten korkmayan cesur ev sahipleri, dekorunuza eklektizm adına beklenmedik bir dokunuş ekleyin. Eklektik tarz ilginç bir karmaşayı karakter ve cazibe dolu bir alana çevirir.

Cesur renkler ve desenler denemekten çekinmeyin; maksimum görsel etki sağlayabilmek için renklerin ve desenlerin doğru şekilde nasıl karıştırılacağını ve eşleştirileceğini iyi bilmek gerekir. Şimdi yaratıcı olma zamanı!

Yüzyıl Ortası Modern

Kalpteki yaşlı ruhlar için mükemmel olan orta yüzyılın modern tarzı, cazibe veren çarpıcı retro esintili bir görünüme sahip 1950 ve 60’lardan tasarım çizgileri barındırır.

Geometrik şekiller ve çağdaş desenlerle karakterize edilen yüzyıl ortası modern mobilyalar, herhangi bir odanın görünümünü anında zenginleştirebilecek detaylar sunar.

Endüstriyel

Sizin için önemli olan işlevsellik ise, açıkta ve işlenmemiş parçalara sahip endüstriyel tarzda bir yerde kendinizi rahat hissedeceksiniz.

Genellikle çatı katlarında, depolarda ve fabrikalarda görülen bu rafine edilmemiş stil, açıkta bırakılan boruların, ampullerin ve beton duvarlar gibi ham, bitmemiş unsurların ihtişamından oluşur. Geri dönüştürülmüş malzemeleri ve eski mobilyaları kullanmak da endüstriyel hissi ortaya çıkarmak için harika bir yoldur!

Minimalist

Sorunsuz ve düzenli. Temizlik, düzen ve az mobilya sevenler için mükemmel bir tarz. Bu tarzda zorunlu ihtiyaçlar dışında birşey göremezsiniz.

Bu tarzda süslemeler veya ayrıntılı özellikler yok; İhtiyacınız olan tek şey, Marie Kondo’nun kesinlikle onaylayacağı, temiz çizgiler, nötr tonlar ve modern mobilyalardan oluşan basit, tamamen beyaz bir palet.

Maksimalist

Minimalizmin zıttı, karmaşık stilleri ve desenleri bir araya getirir.

Nefis cesur bir kişiliğiniz varsa ve mekanınızı en sevdiğiniz şeylerle doldururken neşe duyuyorsanız bu tarz tam size göre. Buradaki önemli nokta, zorlamadan zevkle yapmaktır! Sanat eserleri, klasik vurgular ve uyumsuz mobilyalar başlamak için iyi bir seçim olabilir.

Geçiş

Geleneksel stili biraz fazla boğucu bulursanız, geçiş tarzı sizin için en uygunu olabilir. Geleneksel tasarıma modern bir dönüş olan bu tarz 21. yüzyıla uygun bir görünüm sağlar. İki büyük çatışan stili uyumlu hale getirerek size her iki dünyanın en iyisini sunar.

Alanlara parlak bir cazibe katmak için eski, antika ve çağdaş mobilyaların bir karışımını tercih etmelisiniz.

Fransız

Zarif ve kibar bir tasarım istiyorsanız bu tarz tam size göre. Fransız tarzı asil sınıflardan gelen bir tarzdır. Versay Sarayı Fransız tarzının harika bir örneğidir. Ana renk beyaz olmalıdır ve pastel renklerle desteklenebilir. Açık yeşil, mavi ve somon gibi daha sıcak tonlar ile farklı atmosferler oluşturulabilir. Mobilyalar kavisli ve yuvarlak formlarda olmalıdır kesinlikle düz formlar bu tarza uygun değildir. Oturma odanız için chesterfield koltuk ve oymalı tekli koltuklar düşünebilirsiniz.

Bohem

Bohem’in kelime anlamı çingene, berduş ve sanatçıdır. Salaş ve düzensiz bir tarz denebilir. Bohem tarzda yıpranmış kumaşlar, vintage mobilyalar, doğal, el yapımı ürünler ve renkli, desenli parçalar kullanılır. İpek kumaşlar da bohem tarzın bir parçasıdır. Kişinin ruhunu yansıtan bir dekorasyon tarzıdır.

Rustik

Kırsal yaşamı andıran, köy yaşamına ait bir tarzdır. İşlenmemiş kaba haldeki malzemeler çokça kullanılır. Doğal ahşap, dokuma halı, kilim, sepetler bu tarz için mükemmel seçimler olacaktır. Boyalı ürünlerde dahi ağacın dokusu ve hatta kusurlarını görmek mümkündür.

Country

Country tarzda da Rustik tarzda olduğu gibi ana tema kırsal yaşamdır. Bu sebeple Rustik tarz ile çokça karıştırılmaktadır. Aralarındaki en belirgin fark rustik tarzda ahşabın doğal halinin tercih ediliyor olmasıdır. Country tarzda ahşap daha işlenmiş halde görülebilir. Ana renk beyaz olsa da çiçekli ve ekose desenlere rastlamak mümkündür. Eskitilmiş duvar rafları, vintage havası taşıyan lambaderler, işlemeli berjer yada sandalyeler, tablolar, eskitme tel dolaplar, antika eşyaları ve eskitilmiş mobilya modellerini tercih edebilirsin. Bu tarzda genellikle ahşap ve seramik objeler tercih edilmektedir.

Stilsiz

Yukarıdakilerin hiçbiri sizin için geçerli değilse, büyük olasılıkla bu kategoriye girersiniz. Sürekli kuralları çiğneyen ve sınırları test eden bir tarzdır.

Adından da anlaşılacağı gibi, stilsiz görünüm bir karışımdır! Stilsiz bir tasarım oluşturmak için tek yapmanız gereken hoşunuza giden tarzları bir araya getirmektir. Farklı mağazalardan farklı tarzlarda ürünleri alıp bir araya getirebilirsiniz. Yaşam alanında cesur, mutfakta biraz retro ve yatak odalarında fütüristik olun. Tek bir tarza bağlı kalmak zorunda değilsiniz.

Aklınızda başka iç mimari dekorasyon stilleri var mı?

5 iç mimarlık firmasından hızlı ve kişiselleştirilmiş tadilat ve tasarım fiyatı almak için gereksinimlerinizi bize bildirin! ‘İç Mimar Teklif Al’ formunu doldurun sizin için en uygun iç mimarlık firmaları ile görüşmeye başlayın, profesyonel destek alın.